Počitnice so se hitro nagibale k septembru in ponovnemu  pričetku pouka. Vedno znova so se porajala vprašanja, ali se bodo šolska vrata sploh lahko odprla za vse učence in učitelje zaradi ponovnega povečevanja obolelih s covidom-19. Kljub vsem strahovom, razmeram in negotovostim se je pogumno zakorakalo v novo šolsko leto, novim znanjem, dogodivščinam in prijateljstvom naproti.

Kljub ponovnemu učenju, sedenju v klopeh, upoštevanju šolskih in preventivnih pravil je bil čas v šoli za učence tudi čas za druženje, veselje, gibanje in izmenjavo raznovrstnih izkušenj.

Prva polovica septembra je bila večinoma namenjena spoznavanju in utrjevanju šolskih ter preventivnih ukrepov proti širjenju »tistega nadležnega« virusa.

Glede na to, da je bilo vreme lepo in toplo, so učenci veliko časa preživeli na svežem zraku ob različnih gibalnih igrah. Mlajši učenci so uživali na igrišču na igralih, v peskovniku in na lesnih podestih ob igrah z žogo. Starejši učenci pa so se gibali na šolskem stadionu ob različnih športnih igrah, najraje pa so se igrali v »šolskem gozdičku« in gradili svoje domišljijske trdnjave. Učenci so poslušali tudi zanimive pravljice, se pogovarjali o higieni, bontonu pri jedi in o prijateljstvu. Seveda so pridno delali domače naloge in si medsebojno pomagali pri usvajanju učne snovi. Radi so ustvarjali v raznovrstnih zanimivih tehnikah na temo šole, živali in jeseni. Veliko so se igrali različne socialne, klasične ter novejše družabne igre. Tudi letos učenci obeh podružničnih šol niso pozabili na sodelovanje z radiem Univox z oddajo Otroški brlogec, kamor so pošiljali svoje tedenske naloge.

Nekaj naših utrinkov si lahko ogledate s klikom na to povezavo.

zapisala Ana Marija Novak

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)