Šolsko šahovsko prvenstvo bo potekalo v četrtek, dne 14. februarja 2019, v učilnici T3-5. Tekmovanje bo potekalo v šestih starostnih skupinah:

Dečki in deklice prva triada (F9, D9);

Dečki in deklice druga triada (F12, D12);

Dečki in deklice tretja triada (F15, D15).

Tekmovanje bo potekalo po Bergerjevem sistemu (vsak z vsakim) in sicer v primeru štirih tekmovalcev v skupini dvokrožno (6 krogov), v primeru petih do osmih tekmovalcev v skupini pa enokrožno (5 krogov oziroma 7 krogov). V kolikor bi bilo v skupini več kot osem tekmovalcev, se bomo o tekmovalnem sistemu dogovorili, v kolikor pa bi bili manj kot štirje tekmovalci, pa bomo skupine združevali, uvrstitev pa določili za vsako kategorijo posebej.

Kriteriji za uvrstitev so naslednji: 1. število točk, 2. Sonneborn in 3. medsebojni rezultat. V primeru, da so vsi trije kriteriji enaki, si tekmovalci osvojeno mesto delijo.

Tekmovanje se bo pričelo ob 12.15(zaželeno je, da so tekmovalci v učilnici že na začetku šeste šolske ure, to je ob 12.05) in bo potekalo z igralnim časom 10 minut + 5 sekund/potezo na igralca. Po drugem krogu tekmovanja (okoli 13.15) bo odmor, da bodo naročeni učenci lahko odšli na kosilo.Zaključilo se bo, ko bodo odigrane vse partije, predvidoma okoli 16. ure.Točnega časa ni mogoče vnaprej določiti.

Prijave tekmovalcev potekajo pri Tomažu Cokanu (ki bo tudi sodnik tekmovanja) osebno (ustno za učence, ki so se že udeleževali tekmovanj) ali po e-asistentu (obvezna pisna potrditev staršev za vse tiste, ki na šahovskih tekmovanjih še niste sodelovali)najkasneje do četrtka, dne 7. februarja 2019. Pomembno je naslednje: kdor se prijavi, mora odigrati cel turnir do konca (ni mogoče igrati samo do 14. ure! Tekmovalci so seveda v času tekmovanja opravičeni RaP in drugih oblik pouka ali dejavnosti)! Seveda je pogoj za sodelovanje vsaj poznavanje pravil šaha in šahovskega bontona – primerno vedenje (tišina, spoštljiv odnos do nasprotnika, ipd.).Prevozi vozačev ob 16. uri ne bodo organizirani, zato morajo starši po tekmovanju priti iskat svoje otroke v šolo.

Prvi trije uvrščeni v vsaki skupini bodo naknadno prejeli diplome. Rezultati seveda veljajo tudi kot šolsko tekmovanje v sklopu šolskih športnih tekmovanj po pravilnikih o nagrajevanju (priloge Vzgojnega načrta šole).

 

V Kočevju, 15. januarja 2019

  Tomaž COKAN, vodja tekmovanja

   Predmetni aktiv za ŠAH OŠ Ob Rinži

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)