Že v torek, 5. februarja, je na šoli potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku – dopoldanska, ki jo obiščejo učenci in učitelji, in popoldanska, ki je namenjena staršem in ostalim obiskovalcem.

Del kulturnega programa je osvetlil pomen prve slovenske posvetne komedije – Županove Micke, ki je bila prvič uprizorjena 28. decembra 1789. Prešeren je menil, da komur je mar za slovenstvo, bo vedel za Micko, zato smo se tudi mi zavzeli, prebrali igro in nato ustvarili njeno sodobno verzijo, ki so jo učenci z veseljem uprizorili. Pred razglasitvijo nagrajencev in prejemnikov priznanj Prešernovega nagradnega natečaja so nas v svet glasbe in plesa popeljali še Nika Kotar, Ajša Delić in Dorin Ofak ter četrto- in petošolci, ki igrajo na glasbene cevi, šolski pevski zbori in učenci, ki svoje plesno znanje pridobivajo v krožku S plesom v svet.

Naslov letošnjega natečaja je bil NARAVA NAVDIHUJE. Večina ljudi naravo občuduje in spoštuje, se zaveda njenega pomena, naša šola je z njo tako rekoč obdana, od letošnjega šolskega leta smo celo bogatejši za učilnico v naravi, zato smo učitelji presodili, da je prav, da se tej naši največji ’učiteljici’ poklonimo še z literarnimi in likovnimi izdelki ter plesom. Izvirna dela nagrajencev so nam čarobnost in neprecenljivost narave še približali!

Prireditev nadgrajuje razstava, ki predstavlja tudi dela prejemnikov priznanj in bo do nadaljnjega stala v avli šole.

Vodja prireditve:
Petra Debelak

Foto: Petra Poje

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)