Mesec ljubezni smo v podaljšanem bivanju na matični šoli preživeli sproščeno in ustvarjalno. Kljub razmeroma neobičajnemu vremenu, s katerim bi se lahko ponašal tudi kakšen zelo muhasti april, smo veliko časa preživeli zunaj. Na šolskem igrišču smo z igro in plesom preganjali oblake ter suhe trenutke izkoristili za kopanje domovanj za šuštarje v peskovniku, igranje na igralih in spoznavanje starih družabnih iger, na primer avionček, ristanc in lisica, kaj ješ? Raziskovali smo dodobra ozelenele predele okrog stadiona in se skrivali za bujnim zelenim grmičevjem. Na sprehodu okrog šole smo opazovali spreminjanje narave in se navduševali nad čudovito zeleno okolico.

Ko nas je s svežega zraka le pregnal spomladanski naliv, smo veselo ustvarjali iz krep papirja in naravnih materialov, slikali z živopisnimi temperami, se veliko pogovarjali, prepevali, plesali na popularno glasbo in se igrali.

Pestro je tudi pri dejavnostih, ko so učenke in učenci razdeljeni v skupine glede na svoje interese. Tako so potekali ”treningi” folklore, iz kuhinje pa je mamljivo dišalo po dobrotah, ki so jih pripravljali mladi kuharji in kuharice. Tisti z veliko energije in športnega duha so brcali žogo na stadionu ali v telovadnici, najmlajši pa so ustvarjali, izdelovali družabne igre, se preizkušali kot mladi znanstveniki in gledališčniki. Pri gledališki delavnici so učenke in učenci igrali različne kratke predstave v razredu, improvizirali in se igrali pantomimo. Izdelovali so tudi simpatične naprstne lutke in sprostili domišljijo, ko so jih uporabili v lastnih mini predstavah za sošolce.

Veliko se je dogajalo tudi v podaljšanem bivanju v Kočevski Reki. Prebrali smo zadnjo knjigo v projektu Naša mala knjižnica z naslovom Kura ali jajce?. Odgovora na filozofsko vprašanje tudi mi nismo našli. Ob Tednu rdečega križa smo se pogovarjali o pomoči prostovoljcev na različnih področjih in razmišljali, kako mi lahko pomagamo tistim, ki potrebujejo pomoč. Po branju pravljice Zgodba o Henryju smo iz papirja  izdelali  medvedke prostovoljce in plakat odnesli na RK Kočevje. Kljub slabemu vremenu smo naredili nekaj sprehodov, razgibali in sprostili pa smo se v telovadnici.

Na podružnični šoli Livoldu smo bili ves mesec zelo aktivni in ustvarjalni. Ob lepem vremenu smo bili zunaj, se veliko igrali, brali pravljice, se pogovarjali o prometu, spremembah v naravi, delali naloge za oddajo Otroški brlogec ter šivali čebele in tulipane iz koščkov blaga.

Šolsko leto se počasi izteka, saj je pred nami le še mesec dni pouka. Čeprav smo mnogi z mislimi že na počitnicah, pa bomo tudi junij izkoristili za to, da se naučimo čim več novega in zanimivega ter se ob tem družimo, zabavamo in sprostimo.

Tinkara Hodnik

Fotografije

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)