V četrtek, 16. maja, popoldan je bila v KCK prireditev Medgeneracijskega društva za kakovostno starost Ljubljana, kjer se je s svojim delom in delovanjem predstavila Sekcija Kočevje.

Polno dvorano je z navdušenjem in s ponosom nad takšno obliko dela pozdravil gospod župan Vladimir Prebilič, program pa je vodila in povezovala voditeljica Naša Briški. Uvodne besede je spregovorila vodja skupine gospa Vesna Krese. Na prireditvi so se v posameznih točkah predstavile skupine in šole, s katerimi so sodelovale članice Sekcije Kočevje. Med nastopajočimi so bili učenci 5. a z razredničarko Melito Berlan, otroški pevski zbor z zborovodkinjama Natašo Mikulič Ivanc in Matejo Vidrih ter harmonikaša Erik Vidic in Žan Grm. Po prireditvi je sledilo druženje in izmenjava izkušenj ob dobrotah pridnih gospodinj.

Ob zaključku so se kar vrstila mnenja, da je bila to prireditev za dušo in srce, prepletena s čustvi, smehom in solzami in da takšne medgeneracijske prireditve, s povezovanjem generacij od najmlajših iz vrtca do 90 plus, v Kočevju še ni bilo.

Melita Berlan

 

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)