Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Danes je dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, izdala sklep o spremembi šolskega koledarja in jesenske počitnice podaljšala za teden dni.

V tednu od 2.  do 6. novembra 2020 so torej za vse učence osnovnih šol počitnice.

V sklepu ni navedeno, na kakšen način naj bi se teh 5 dni pouka nadomestilo. Vse bo odvisno od razvoja epidemioloških razmer v naši državi. Ko bo nadomeščanje mogoče, bo ministrica ponovno s sklepom določila,  kaj in kako.

V primeru, da bodo sedanji ukrepi pripeljali do tolikšnega umirjanja stanja oziroma takšnih okoliščin, ki bodo dopuščale varno vrnitev učencev v šolske klopi, se bo šola 9. novembra ponovno napolnila z učenkami in učenci ter zaživela. V malo slabših razmerah se bodo vrnili nazaj samo učenci razredne stopnje, lahko pa se nam tudi zgodi, da bo celoten pouk za učence od 1. do 9. razreda od 9. novembra dalje potekal v celoti na daljavo.

Zadnja varianta nas še posebej skrbi, ker vemo, da zaprtja gospodarstva verjetno ne bo in se s svojimi otroki ne boste mogli toliko ukvarjati, kot ste se spomladi. Še posebno so pri pouku na daljavo ranljivi otroci 1.triletja, ki z računalnikom ne morejo delati samostojno in za učenje na daljavo nujno potrebujejo pomoč odrasle osebe. Zato vas prosimo, da v tem času za svoje otroke, tudi najmlajše, preverite in uredite dostop do spletnih učilnic e asistenta, saj bo ta kanal v primeru pouka na daljavo osnovna vez med vami in učitelji. Zavedati se moramo, da se je potrebno pripraviti na vse možne variante.

Celotna epidemiološka slika je trenutno zelo slaba, zato smo si danes pošteno oddahnili. Hkrati pa trdno verjamemo, da nas lahko odreši samo znana ŠTIRIPERESNA DETELJICA navodil: obvezno nošenje mask, umivanje in razkuževanje rok, prezračevanje zaprtih prostorov in ustrezna varnostna razdalja. Le tako lahko premagamo to zahrbtno bolezen.

Vsem želimo vse dobro in ostanimo zdravi.

Kočevje, 30.10.2020                                                                                                      Vodstvo šole

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)