Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. To pomeni, da od ponedeljka, 30. 11. 2020, ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja v enakih določilih, kot do sedaj. Izjema ostajajo zaposleni v zavodih in člani organov zavodov.

Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo. Vrtci še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako odloči župan občine, na območju katere vrtec izvaja dejavnost.

Prejeli pa smo še naslednjo informacijo o predvidenem vračanju učenk in učencev v šole:

Vključitev vsaj dela učenk in učencev v šolske klopi bo verjetnejša, če se bo izboljšala epidemiološka situacija v Sloveniji, od 7. 12. 2020 dalje. Ko bo odločitev o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šolah sprejeta, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Bodimo strpni še naprej in skrbno varujmo drug drugega. Z željo, da se epidemija umiri, vas vse lepo pozdravljamo.

Kočevje, 26.11.2020                                                                                                      Vodstvo šole

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)