Lutkovni muzikal PETER KLEPEC

Po četrtkovem dnevu mobilnih dejavnosti v okviru tehniškega dneva je učence prve in druge triade v petek, 24. 9. 2021, čakal še ogled lutkovnega muzikala Peter Klepec v izvedbi TUGENDE, Zavoda za kulturne in umetniške dejavnosti. Pred predstavo so učenci spoznali osnovne pojme gledališča in se seznanili z bontonom, ki so ga med predstavo tudi upoštevali.

Učenci so se med predstavo nasmejali humornim vložkom lutke Petra Klepca in njegovega zvestega ovna Janka. Ta je drobnega Petra branil pred nagajivim Branetom, ki je imel s Petrom vendarle eno skupno točko. Oba sta bila namreč do ušes zaljubljena v prelepo Patricijo. Potem, ko je Peter spečo vilo rešil pred pripekajočim soncem, mu je le ta izpolnila željo, da postane najbolj »najmočnejši močen« in si pribori Patricijo.

Po koncu predstave so učenci namenili velik in zaslužen aplavz igralcema Ani Ruter in Josu in se odpravili na poustvarjalne aktivnosti v svoje razrede. Ustvarili so zanimive scene, kostume, lutke, stripe in didaktične igre, manjkale pa niso niti ustvarjalne pesmi in plesne koreografije.

UTRINKI

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)