V ponedeljek, 28. 11. smo tehnični dan namenili izdelovanju okraskov in krašenju šole ter izdelovanju izdelkov za prodajo na božičnem bazarju.

Posamezni razredi so po predhodnem načrtu prvi dve uri izdelovali okraske, medtem ko sem z ekipo učenk likovnega snovanja I. (7. r) krasila avlo, hodnike, vhod v šolo in po potrebi učiteljem demonstrirala izdelavo okraskov. Učenke naše “okraševalne” ekipe so bile: Mija, Manja, Ana, Ines, Maja, Tara, Marta, Nuša Nisa, Lana, Zoja in Ela.

Ekipi sem na začetku razložila načrt okraševanja, potem pa nas je prijetno presenetil hišnik Bojan, ki je na vhod šole prinesel smrečico, leseno ograjo, okraske in lučke.

Nato je nekaj učenk iz naše ekipe okraševalo smrečico in ograjo, nekaj jih je zavijalo škatle v darila, z nekaterimi smo lepili okraske na steno v avli, ostala dekleta pa  so razredom demonstrirala izdelavo okraskov. Vrvice z okraski, ki so jih učenci prinesli v avlo so učenke obesile po hodnikih šole. Tu so nam priskočili na pomoč učiteljica Alenka in učitelj Anže ter učenki Žana in Lorena iz 9. a.

Z ekipo sem nadaljevala krašenje v avli, kjer smo nad okni in na steno nad ogledali obešali bele papirnate snežinke izdelane v 8. in 9. razredih, vrvice z barvnimi polkrožnimi okraski izdelane v prvi tradi in hišice iz modelirne mase izdelane v 7. razredih. Likovna dela, ki so nalepljena v smreko na steno avle, so predhodno izdelali učenci 6. razredov, okraske na hodniku T2 pa učenci 4. In 5. razredov. Zelene smrečice so nastale v podaljšanem bivanju, te krasijo del ograje na stopnišču in stojnico na vhodu v šolo.

Med krašenjem nas je obiskala ekipa iz podjetniškega krožka, ki je posnela dogajanje ob ustvarjanju božično-novoletne atmosfere. Za prijetno vzdušje so skrbela dekleta s svojo dobro voljo in dodatnim “vložkom”, ko so med zavijanjem daril v darila zavile tudi sebe. Zaključna dela so se zavlekla do 8. šolske ure, ko je iz ekipe ostala samo še neutrudna Manja. V tem času, pa so se nama pridruževali učenci, ki so čakali na avtobus in skupaj z Manjo z navdušenjem lepili snežinke na stene stopnišča.

Krašenje se je za ta dan počasi zaključilo, v službo so prišle že čistilke. Ostalo je še nekaj okraskov, s katerimi bomo v decembru še malo dopolnili okrasitev.

Alenka Šubic, učiteljica LUM

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)