Učenci so že pošteno zakorakali v najdaljše šolske počitnice, a se v oddelkih podaljšanega bivanja na Osnovni šoli Ob Rinži še vedno spominjamo prijetnih junijskih dni, ko smo se z otroci preizkusili v najrazličnejših aktivnostih, a pri tem nikoli pozabili na domače naloge, ki pa so bile za nekatere učence pravi izziv, predvsem zaradi visokih temperatur v začetku tega meseca in želji po igranju ter razvedrilu.

V Livoldu so otroci vsakodnevno brali pravljice, se pogovarjali o poletju in počitnicah, pridno delali naloge za oddajo Otroški brlogec, barvali pobarvanke na temo poletja, reševali zabavne naloge in se medsebojno merili v družabnih ter razvedrilnih igrah.

V oddelku OPB 4 na centralni šoli pa so se tretješolci veliko igrali z lego kockami, gledali risanke, barvali pobarvanke in se sproščali na igrišču 1. triade ali na stadionu, kjer so se jim – pod budnim očesom naše učiteljice Silve – redno pridružili tudi ostali »nogometaši« podaljšanega bivanja iz 2. razreda.

No, 5. razredu je sicer končno uspelo dokončati jadralna letala, ki pa so žal slabo letela, so pa bila zato ena glavnih atrakcij podaljšanega bivanja.

Učiteljica OPB 2,4 pa se je končno oblekla v trenirko in se skupaj z učenci iz svojega razreda prepustila čarom gumitvista J

Skratka, veliko smo se gibali in družili zunaj, kolikor nam je le vreme dopuščalo, ki pa nam je malce ponagajalo ravno v zadnjem tednu pred počitnicami, ko je bilo vzdušje v vseh oddelkih veliko bolj sproščeno. A se ravno otroci za to večkrat niso zmenili, igrali so se, zabavali in uživali, iz njihovih prisrčnih otroških ustec pa je bilo nemalokrat slišati samo: »Učiteljice, pa saj nismo iz ‘cukra’!«

Juhuuuuu, počitnice so tu!

Učiteljica OPB, Tanja P. Bibić

Fotografije

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)