Letošnje leto je Cankarjevo leto, saj bo 11. 12. 2018 minilo sto let od smrti velikega slovenskega pisatelja in dramatika. Po številnih delavnicah na t. i. Cankarjev dan, ki je na šoli potekal 28. novembra, je za učence 6., 7. 8. in 9. razredov 4. decembra sledil še kulturni program v Cankarjevem domu.

Učenci so si ogledali igro iCankar, ki nikogar ni pustila ravnodušnega. Trije igralci so s sunkovitimi menjavami vlog in izsekov iz Cankarjevega življenja uspeli ustvariti dinamično in napeto uprizoritev.

Vsi razredi so si z vodnico ogledali tudi največjo slovensko kulturno ustanovo, spoznali njeno preteklost in zanimive zgodbe, vezane na dogajanje v njej, ter posebnosti posameznih dvoran.

Osmošolci in devetošolci so lahko svoje znanje o Cankarju nadgradili še na vodenem ogledu po razstavi Ivan Cankar in Evropa: med Shakespearom in Kafko. Razstava, podprta s slikovnim gradivom, umetniškimi instalacijami, filmski posnetki uprizoritev in zanimivo vodničino razlago, nas je popeljala v raznoliko tematiko Cankarjevih del.

Kulturna dneva sta nam približala Ivana Cankarja kot človeka in kot umetnika.

Petra Debelak

Fotografije

 

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)