Spet je prišel tisti dolgo pričakovani pustni čas, čas za norčije. V tem času preganjamo zimo oblečeni v različne pustne kostume. Takrat se Kočevje spremeni v barvito poplavo razigranih in glasnih pustnih šem.

V soboto, 2. marca, s pričetkom ob 13.19, se je v centru našega mesta pod okriljem Turističnega društva Kočevje odvijala že tradicionalna prireditev Mačkarada v Kočevju in sicer že 19. leto zapored. Prireditve se je udeležila tudi naša šola z devetdesetimi učenci od 1. do 5. razreda in petnajstimi učiteljicami s skupinsko masko pod naslovom Bojevniki s severa. Posamezne skupine smo se predstavile pred Centrom za socialno delo, pri Tržnici Kočevje in na mestni ploščadi. V vlogi vikingov so se učenci ob glasni glasbi dobro predstavili, učiteljice pa so kar nekajkrat zaplesale zelo živahen bojevniški ples. Čudovito vreme je na ulice privabilo preko 3000 glavo množico, ki si je z veseljem ogledala živahen in vesel sprevod domačih in gostujočih pustnih skupin skozi mesto in jih nagrajevala z bučnim aplavzom.

Naš trud z izdelavo kostumov, ladje in priprave na prireditev se je poplačal, hvaležni smo staršem, učiteljem, vodstvu šole in vsem, ki so nam omogočili nastop na prireditvi in nas pri našem delo podpirali. Upamo, da smo vsi sodelujoči na Mačkaradi bili uspešni, da smo pregnali zimo in da nas bo kmalu obiskala topla in cvetoča pomlad.

Zapisala: Ana Marija Novak

Fotografije

 

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)