Marec se je prevesil v drugo polovico in nas razveselil z nekaj lepimi in toplimi dnevi, katere smo izkoristili za igro, sproščanje in druženje na šolskem igrišču in stadionu. V primeru slabega vremena pa smo se ob različnih športnih igrah razgibali v telovadnici in v razredih. Radi smo poslušali pomladno glasbo in ob njenih ritmih tudi zaplesali.

Dnevno smo prebirali zanimive časopisne novice, brali pravljice, zgodbice, se pogovarjali o pomladi, delu na vrtu in polju, o materinskem dnevu in gregorjevem. Svetovni dan poezije smo obeležili z branjem pesmic, iskanjem rim in sestavljanjem lastnih pesmi. Naredili smo rožice za mamice, ustvarjali iz papirja in odpadnega materiala ter tako izdelali različne zanimive izdelke in gregorčke, ki smo jih popoldne spustili po reki Rinži. Spust gregorčkov je potekal v okviru prireditve, ki jo organizira Turistično društvo Kočevje in se imenuje Praznik pomladi.

Ob vseh različnih dejavnostih pa smo delali tudi domače naloge, se učili ter z izdelavo in pošiljanjem nalog za oddajo Otroški brlogec sodelovali z radiem Univox. Seveda smo se tudi veliko igrali različne sprostitvene, gibalne, didaktične in družabne igre ter se medsebojno družili.

Ana Marija Novak

Fotografije

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)