Druga polovica aprila je bila vremensko pravo nasprotje začetku meseca, saj je deževno vreme zamenjalo sonce in z njim visoke temperature. Zato so učenci lahko več časa preživeli zunaj, kar jih je zelo razveselilo. Kljub temu pa so učenci tako na matični šoli kot tudi na podružnicah nadaljevali z delavnicami, ki si jih izberejo po lastnem interesu: učenci prvih in drugih razredov jih imajo enkrat na teden, učenci tretjih, četrtih in petih razredov pa dvakrat tedensko. Tako so učenci prvih in drugih razredov v teh delavnicah lahko še naprej ustvarjali, se igrali gledališče, družabne igre ali pa se prelevili v mlade raziskovalce. Učenci tretjih, četrtih in petih razredov so v delavnicah: preizkusili in urili svoje kuharsko znanje pri peki slaščic, lahko so se udeležili iger z žogo, gibalno socialnih iger, nekateri so izbrali ples in folkloro, spet drugi pa družabne igre.

V Livoldu so učenci izdelovali cvetlični aranžma iz kolaž papirja (zvončke in trobentice). Sodelovali so pri ustvarjanju za Brlogec z risanjem na teme Najljubša igrača, Ura s kazalci in Pomlad. S pomočjo izdelanega letnega koledarja so se dobro izkazali v poznavanju slovenskih državnih praznikov. V heterogenih skupinah (1., 2., in 3. razred) so pred velikonočnimi prazniki izdelovali velikonočne zajčke iz odpadne embalaže. Za spomladansko okrasitev šole so ustvarjali raznovrstne pisane dežnike in cvetlične verige.

Učenci so se imeli prijetno in bili navdušeni, saj si je vsak izbral dejavnost, ki jo je želel in pri tem razvijal lastne interese. Spodaj pa si lahko ogledate še nekaj foto utrinkov iz RaP delavnic.

In že je prišel konec meseca in z njim težko pričakovane prvomajske počitnice, v katerih si bodo učenci lahko spočili in pridobili novih moči za konec šolskega leta.

Fotografije

 

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)