V petek, 15. 11.. 2019, smo na šoli obeležili DAN SLOVENSKE HRANE in izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ki je imel moto: »Hvala za naš super zajtrk!« Hvala je seveda namenjen slovenskim oz. lokalnim pridelovalcem, ki nam omogočajo, da jemo zdravo in domače.

Dan se je nadaljeval v znamenju številnih dejavnosti, na katerih so učenci urili ročne spretnosti (npr. šiviljska delavnica, delavnica podjetja Komunala Kočevje, rezbarska delavnica Dejana Šmalclja, likovna in tehnična delavnica …) in z uporabo različnih materialov predelali izdelek (staro blago je zaživelo v različnih izdelkih) ali ga na novo ustvarili (npr. lesene domine, obeski iz lubja). Nekaj skupin je šlo na teren po informacije o ponovni uporabi, predelavi in ravnanju z odpadki – obiskali so Center ponovno uporabe Kočevje, Dinos, podjetje Melamin. Skupina učencev je osvežila opozorila za varčno ravnanje z vodo in elektriko. Malo drugačen dan so imeli sedmošolci, ki so v okviru projekta RTM Kočevska raziskovali svoje korenine. Za koordiniranje delavnic je poskrbela Lada Obranovič. Skupnost učencev je pripravila IZMENJEVALNICO v avli, GIBKO je potekal v obliki hitrostnega ločevanja odpadkov, dve ekipi sta se namreč pomirili, katera bo hitreje pobrala in razvrstila različne odpadke. Namen tokratnega EKO dneva je bil, da se učenci čim več naučijo o ponovni uporabi predmetov in različnih materialov ter ravnanju z odpadki.

Za obeleženje dneva je poskrbel Radio Rinžko, nekaj prispevkov je nastalo tudi za šolsko glasilo Iz veveričjega loga.

Fotografije

Petra Debelak

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)