Bil je 1. september, ko so proti veliki šoli, imenovani OŠ OB RINŽI, s previdnimi koraki, a polni ponosa, radovednosti in pričakovanj, v spremstvu svojih staršev, stopali bodoči prvošolci.

V letošnjem šolskem letu so na osnovni šoli sprejeli 56 prvošolcev, 45 na matični šoli, 8 na podružnični šoli Livold in 3 na podružnični šoli Kočevska Reka.

Ker je vstop v 1. razred pomembna in nepozabna prelomnica za vsakega prvošolca, ko prvič prestopi šolski prag, prvič zasliši šolski zvonec in prvič zasede šolske klopi, je prvošolce pričakala prav posebna mišja dogodivščina z naslovom 1. ŠOLSKI DAN V MIŠJI ŠOLI, v izvedbi treh igrivih mišk – Lučke, Matevža in Tinkare, ki so iz POŠ Livold prihitele naravnost na matično šolo, kjer je bil sprejem tudi za učence POŠ Kočevska Reka.

Prvošolcem so na zanimiv in igriv način predstavile, da zna biti učenje v resnici čisto zares zabavno, biti prvošolec pa naravnost »šponsko«! Brez naloge pa seveda ne gre! Da postaneš pravi šolar OŠ Ob Rinži, moraš poznati šolsko himno, katere refren so prvošolci odmevali ob ubranem petju pogumnih mišk. Takole gre:

»Mi smo mi, mi smo mi, mi smo šola Ob Rinži, pojemo, rajamo, tu se vsak veseli! In ko šolski zvonec k pouku zvoni, polne znanja so šolske klopi!«

Prvošolci so po uradnem delu spoznali svoje učiteljice, si ogledali praznično okrašeno učilnico, se posladkali s slastno tortico, z rumeno rutico pa pogumno odkorakali v svet učenja.

Dragi prvošolci! Naj himna še dolgo odzvanja v vaših mislih, po učilnicah in šolskih hodnikih. Rumena rutica pa naj vas varno vodi po pomembnih poteh!

 Posebna zahvala g. županu, dr. Vladimirju Prebiliču in ga. ravnateljici, mag. Darji Delač Felda za prijazen nagovor prvošolcem in njihovim staršem, Andreji Mlekuž in Suzani Puš za idejno zasnovo igre, Mitji Letigu za ozvočenje ter učencem in razredničarkam 2. razreda za slavnostni špalir.

Mateja Vidrih

(Skupno 414 obiskov, današnjih obiskov 3)