KUD “Jazbec in partnerji” oziroma njegove mentorice, ki delujejo na vseh kočevskih osnovnih šolah, so se pred dobrimi sedmimi leti povezale z mentorico gledališke skupine Božo Hervatič, mentorico mladih igralcev v naši pobrateni občini Dolina.

Med njimi se je skozi različne dejavnosti ( gledališki tabori, obiski in nastopi) stkala prav posebna prijateljsko-gledališka vez. V mesecu marcu so kočevski osnovnošolski igralci že obiskali svoje prijatelje in z njimi preživeli delaven, gledališki vikend. 

V petek, 09.06.2023 pa so na povabilo gledališke skupine Fiagole OŠ OB RINŽI na obisk prišli  mentorica Boža in njeni igralci z novo predstavo; predstava z naslovom Lunin objem v kraljestvu metuljev je delo avtorice Selme Parisi.

Predstavo z zelo aktualnim sporočilom za današnji čas, so si v KCK ogledali učenci 4., 5. in 6.razredov vseh kočevskih OŠ.

Za avtorico Selmo Paris ste zagotovo že slišali saj gre za pisateljico, dramatičarko in dobitnico več književnih in režijskih nagrad, ki v svojih dramah osvetljuje problematiko drugačnosti in jo s postavitvijo na oder približa otrokom. Obe igri, Kraljica metuljev in Lunin objem, s ta pravljici z realnim ozadjem, napisani z željo razvijanja empatije in spodbujanja s trpnosti do ljudi, ki so na tak ali drugačen način drugačni : Pravi prijatelji so kot pajkova mreža, njene niti so lahko debele, tanke, dolge, kratke, krive ali ravne, … Vedno pa so tam z namenom, da nas ujamejo ob padcu in prav drugačnost prepletenih niti je tista, ki daje pajkovi mreži – in prijateljstvu – pravo moč.

Utrinki

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)