Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra. Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Učenci bodo prejeli brezplačen dodatni obrok – zajtrk, ki je tradicionalno sestavljen iz kruha, masla, medu, jabolka in mleka. Pri izvedbi tradicionalnega slovenskega zajtka smo tudi tokrat poskrbeli, da so živila lokalnega izvora z vključitvijo lokalnih proizvajalcev, s katerimi tudi redno sodelujemo pri organizciji šolskih obrokov. Del projetka so tudi spremljevalne izobraževalne aktivnosti, ki bodo izvedene v okviru dneva dejavnosti (EKO dan), ki bo potekal v pteke, 17. novembra. Vsak razred bo spoznaval različne vsebine, povezane s projektom:
- pomen uživanja zajtrka,
- bonton pri uživanju hrane,
- pomen lokalno pridelane hrane,
- energijska in hranilna vrednost tradicionalnega slovenskega zajtrka,
- spoznavanje posameznih zajtrka s poudarkom na kruhu itd.
K spoznavanju tradicionalne slovenske hrane vabljeni tudi starši in ostali. Lepo vabljeni, k prenosu publikacije Recepti z okusi Slovenije, kjer boste našli recepte za pripravo okusnih jedi.