Kot vsako šolsko leto je bil tudi letos konec novembra (21.11.) na šoli izpeljan tehniški dan, na katerem so učenci od 1. do 9. razreda izdelovali okraske za okrasitev šole. Izdelovali so kapice z rokavicami v modri ali rdeči barvi. Vsi razredi so uspešno izdelali veliko okraskov, tako da je šola lepo okrašena v tem prazničnem času. Tekom tehniškega dneva pa so vsi razredi izdelovali tudi različne izdelke za božični bazar: voščilnice, venčke, kopalno sol, vrečke s sivko, različno božično dekoracijo, obeske za smrečico ipd.

Že 1. decembra so začele v času odmorov preko šolskega radia odmevati božične melodije, izvedli smo vaje pred nastopom za starše in odprli prvo okence na adventnem koledarju, ki nam ga je za ta čarobni mesec pripravil šolski tim učiteljev iz projekta Zdrava šola. Prvo sporočilo iz adventnega koledarja pa je veljalo na bazarju in lahko velja kar za vsak dan v letu: »Nasmej se vsakomur, ki ga vidiš danes!«

Letošnje šolsko leto je naša matična šola izvedla božični bazar v ponedeljek, 4.12. Cel ta dan so bili učenci v posebnem razpoloženju, opravile so se zadnje vaje pred nastopom, hišnik in sodelavci so postavljali stojnice, učitelji so pripravili izdelke učencev, do konca smo okrasili šolsko avlo in učenci v vlogi prodajalcev so nestrpno čakali na začetek bazarja.

Ob 17.00 tega dne so se starši zbrali pred glavnim vhodom naše šole in prisluhnili nastopu različnih izvajalcev: dvema starostno različnima pevskima zboroma, zabavnim glasbenim cevem, deklamaciji zimske pesmice prvošolcev in dvema plesnima točkama drugošolk in sedmošolk. Po končanem nastopu so si starši hiteli ogledat izdelke svojih otrok in vsak je našel kaj zanimivega za nakup. Lažje pa je bilo izbirati in si natančno ogledati stojnice vsaj pol ure po začetku, ko je bila gneča že manjša. Starši, stari starši, bratci in sestrice so se na bazarju lahko tudi posladkali z domačimi piškoti, v šoli pečenimi palačinkami in muffini.

Bazar je potekal v prijetnem vzdušju, druženju in na koncu smo se lahko kot v adventnem koledarju zahvalili drug drugemu za prijetno in uspešno opravljeno delo in povabili starše še na božična bazarja na podružničnih šolah Livold in Kočevska Reka.

Utrinke iz bazarja si lahko ogledate na tej povezavi.

                                                                                                        Irena Satleri

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)